3D Printer

Alle toppers worden gemaakt met een 3D-printer en geprint op bestelling. Het printen van een gemiddelde topper duurt ongeveer anderhalf uur.

Op maat en op bestelling gemaakt

Tegenwoordig is een gepersonaliseerde taarttopper geen ver-van-mijn-bed-show meer  maar betaalbaar en goed te doen. Het blijft wel degelijk een proces waarbij slim ontworpen moet worden en waar we gebruik maken van bestaande ontwerpen en aangekochte lettertypen. 

 

 

Veelgestelde vragen over 3D printers

Hoe groot kan een topper zijn?

De grootte is afhankelijk van de printer en het printbed waarop de 3D print wordt geprint. Ons printbed is 20 x 25 cm, dat is dan ook de maximale maat. We bekijken de toppers vanuit de breedte maar soms is een topper heel hoog waardoor de breedte dan ook beperkt wordt. Bij alle producten wordt dat aangegeven.

Hoe lang duurt het printen?

Als het ontwerp en de voorbereiding klaar is, dan duurt het printen zelf nog een behoorlijke tijd. De 3D print van de taarttopper wordt opgebouwd uit zeer dunne en fijne laagjes. Een gemiddelde topper wordt in 1 tot 2 uur geprint.

Hoe werkt het bij Opjetaart.nl?

Bij Opjetaart.nl kun je terecht voor 3D geprinte taarttoppers, uniek in Nederland. Wij ontwerpen de toppers zelf met soms aangekocht beeldmateriaal en lettertypes. We blijven constant doorontwikkelen zodat de keuze steeds groter wordt. Ook staan we open voor nieuwe ideeën, dus heb je een apart idee of een topper in gedachten waar wij niets vergelijkbaars voor hebben, schroom dan niet om contact op te nemen, we willen graag onze creativiteit gebruiken om iets moois te maken.

Kun je ook glitters printen?

Dat is nog niet mogelijk, wel kunnen we je topper met gouden glitters bespuiten. Je kunt de topper natuurlijk zelf ook nog versieren met glitter of steentjes. Wil je de topper goud gespoten hebben adviseren wij om de prikkers te bekleden met bijvoorbeeld huishoudfolie. De glitterverf is niet voedselveilig.

En verder?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij onze toppers. Iedere topper wordt gepersonaliseerd met de naam, initialen, trouwdatum, leeftijd of iets dergelijks. Dat betekent dat er wat ontwerptijd aan te pas komt om de naam te laten passen. Bij een langere naam zal de tekst dus iets kleiner zijn dan bij een korte naam. Ook is het belangrijk dat alle letters elkaar raken. Bij sommige toppers zie je dan ook een lijn onder de naam staan zodat de letters dan in ieder geval op die manier elkaar raken.

Kan ik een voorbeeld zien vooraf?

Je hebt de mogelijkheid om vooraf een pdf te ontvangen waarin je precies kunt zien hoe de topper gaat worden. Er zijn hier wel wat extra kosten aan verbonden. Je kunt ervan op aan dat wij ons uiterste best doen om een prachtige topper voor je te ontwerpen. Mocht het echt niet mooi worden door de lengte van de naam in combinatie met de topper bijvoorbeeld zullen we even overleggen wat de beste oplossing is.

Wat voor materiaal wordt er gebruikt?

Wij printen hoofdzakelijk met PLA filament. Dit is geheel voedselveilig en kan zo in de taart gestoken worden.

Wat is PLA filament precies?

PLA Plastic (Polylactic Acid) filament. PLA is gemaakt van zetmeelrijke planten zoals suikerbieten, maïs en tarwe. Het is hierdoor een biologisch product dat milieuvriendelijk en voedselveilig is.

De nieuwste toppers in je inbox?

LOCATIE

Wagenweg 128
2012 NJ Haarlem

Contact

023 - 544 0289
voor@opjetaart.nl

OPENINGSTIJDEN

Di - Vr     : 9:00 – 17:00
Zat            : 10:00 – 17:00

Zon : Gesloten

Geen producten in de winkelwagen.